Spikbodarnas Värdegrund

Tänk till med Sisu-idrottsutbildarna!

Spikbodarnas IK har under sin resa till Svenska Skidspelen i Falun deltagit i “tänkt till”, genom Sisu-idrottsutbildarna, och det som kommit fram från alla deltagare - föräldrar, ledare och alla deltagande aktiva ligger nu som grund i vårat arbete och vår värdegrundssyn. Detta kommer att vara ett "levande dokument" som därmed även är föränderligt. / Magnus H 21/4-2012

Värdegrund för Spikbodarnas IK 2012 och framåt

- Vi hejar och uppmärksammar alla på träningar och tävlingar, oavsett klubbtillhörighet. Vi peppar varandra, säger snälla saker och är kamratliga mot/till varandra. Eventuell kritik framförs på ett konstruktivt sätt vid rätt tillfälle. Vi skall alltid ha “högt i tak” då vi hjälper varandra kring träningar, tävlingar och andra arrangemang som utbildningar mm.

-  Vi i Spikbodarnas IK vill att alla skall vara delaktiga i någonting. Exempelvis som tränare, styrelsemedlem, vara ansvarig/delaktig i någon av våra *huvudgrupper, dokumentera och ta kort, anordna sociala träffar i andra sammanhang utanför träningar och tävlingar.

Alla skall peppa, uppmuntra och målet är att ha kul tillsammans i alla sammanhang där vi träffas och umgås. Vi ska följa angivna tävlingsregler när vi representerar Spikbodarnas IK i tävlingssammanhang.

- Alla skall kunna vara med på våra träningar oavsett om man tävlar eller ej, alla ska kunna delta på sina egna villkor. Vi ledare/tränare för “våra” grupper tar ansvar för uttagningar till stafetter, grupper på träningar mm därför att vårt främsta syfte/mål med grupper i olika situationer är att ha roligt, lära känna varandra, att utvecklas efter egen förmåga och i sin egen takt samt att vara trygga. Vi toppar inte våra lag vid stafetter- blanda grupper och lotta lagsammansättningar är viktigare för oss.

-Vi tycker att alla skall försöka nå/ha sina personliga mål med sitt idrottande och inte bara se till resultat vid tävlingar. Att delta, jobba samman våra ungdomsgrupper och ha roligt är vårat främsta mål.

-Vi vill att alla skall ha så bra och lika möjligheter till valla, transporter, boenden som möjligt i samband med tävlingar, träningar, träningsläger etc.

- Att ha roligt och få umgås med våra egna klubbungdomar i tränings/tävligssammanhang, och att få uppleva detta tillsammans är verkligen höjden av lycka för oss tränare/ledare/föräldrar.

Några ledord som våra aktiva vill uppleva med sitt idrottande!

*Vi fuskar inte. *Vi gläds med varandra i medgång och stöttar varandra i motgång. *Vi sysslar inte med mobbing. * Vi är snälla mot/med varandra.* Vi är omtänksamma, peppande och vill att alla skall få vara med. * Vi är ärliga och pratar med alla. * Vi visar  respekt för alla, både barn och vuxna.

Uppdaterad: 31 MAJ 2012 07:14 Skribent: Magnus Hermansson

Postadress: